DIY ❤️ bodyscrub

Vaak zijn vooraf gemaakte scrubs zeer duur, maar je kan dit perfect zelf doen met slechts gewone dingen die je in je keukenkast staan hebt. Vandaag toon ik jullie een zeer gemakkelijke manier om je eigen scrub te maken. Je hebt maar enkele ingrediënten nodig om met je scrub je lichaam optimaal te kunnen verzorgen. Benieuwd hoe je dit kan doen? Laten we beginnen 🙂

IMG_8516

 

 

De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

– Kristalsuiker

– Kokosolie (je kan ook olijfolie gebruiken)

– een kom om het in te mixen

– een lepel

– een mooi potje waar je je afgewerkte scrub kan indoen

– eventueel een etherische olie of een andere olie die lekker ruikt

 

 

 


IMG_8520

IMG_8522

IMG_8524

De hoeveelheid suiker en olie dat je gebruikt, mag je zelf kiezen. In het begin heb ik dezelfde afmeting genomen. Ik heb bij beiden de mok gevuld tot ongeveer één centimeter van de rand. Achteraf bleek wel dat je er echter wel het beter voor zorgt om niet té veel olie te gebruiken zodat je scrub niet te olieachtig is, maar nog altijd een beetje droog. Voor je het samenvoegt kan je wel beter eerst je olie smelten. Dit zal ervoor zorgen dat het net iets makkelijker wordt om alles door elkaar te roeren.

IMG_8527

IMG_8530
Eenmaal je alles bij elkaar hebt gedaan, kan je beginnen mixen. Dit doe je zeer simpel met een lepel. Als je voelt dat je scrub te vloeibaar is, voeg dan gewoon nog een beetje suiker toe en dat probleem is opgelost. Als je tevreden bent met de textuur kan je het afwerken met de final steps. Nu kan je er een etherische olie aan toevoegen zodat je scrub lekker ruikt of eventueel kan je ook wat voedingskleurstoffen toevoegen om het een mooi kleurtje te geven. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, blijft er nog maar één stap over: de massa in een leuk potje doen.

IMG_8536

Ook het gebruik van deze scrub is zeer simpel. Je neemt gewoon een kleine hoeveelheid uit het potje en dan wrijf je het in cirkelvormige bewegingen over je huid (dit kan armen, benen, rug etc. zijn). Als laatste spoel je het af met lauw water en je zal zien dat je huid zeer zacht is en vrij aan dode huidcellen.

Zo dit was een korte DIY (Do It Yourself) om snel en makkelijk je eigen bodyscrub te maken. Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en ik wens jullie nog een fijn en zonnige zondagnamiddag!

liefs
Sarah

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s